Info & advies over laadpalen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Steeds meer auto’s rijden voor de helft of helemaal op elektriciteit. Het rijden op elektriciteit brengt meerdere voordelen met zich mee: het is beter voor het milieu, je hebt minder onderhoudskosten, elektrische auto’s zijn stiller, rijden op elektriciteit is goedkoper en het is als laatste ook nog eens fiscaal aantrekkelijk. Een auto die op elektriciteit rijdt, moet uiteraard ook opgeladen worden. Hiervoor gebruik je elektrische oplaadpunten, de laadpalen. Vindt nu de beste en goedkoopste laadpalen in Buggenum en omstreken.

*Tip! Laadpaal kopen in Buggenum ? Bekijk hieronder de prijzen en vraag altijd offertes op maat aan! Via onze website gratis en vrijblijvend! Bespaar op deze manier tot wel 30% op de kosten!

Hoeveel kosten laadpalen?

Het is in de praktijk dan ook mogelijk om laadpalen te kopen bij verschillende partijen. We maken op dit vlak een onderscheid tussen:

 1. De laadpalen die worden aangekocht via een service center van een automerk;
 2. De laadpalen die worden aangekocht bij een energieleverancier;

Kosten laadpalen in Buggenum

Levering (en plaatsing) laadpalen door energieleverancier Gemiddelde kostprijs
Laadpaal voor particulieren (incl. plaatsing) Gemiddeld zo’n 1.350 euro incl. BTW
Laadpaal voor particulieren (excl. plaatsing) Gemiddeld zo’n 710 euro incl. BTW

Kosten zakelijk laadpalen kopen

Levering (en plaatsing) laadpalen door energieleverancier Gemiddelde kostprijs
Zakelijke installatie (incl. plaatsing) door energieleverancier Gemiddeld zo’n 1.700 euro excl. BTW
Zakelijke installatie (excl. plaatsing) door energieleverancier Gemiddeld zo’n 1.050 euro excl. BTW

Hoe werkt het gebruik van een publieke laadpaal in Buggenum ?

Er zijn in Buggenum meerdere laadpalen op straat aanwezig voor het opladen van je elektrische voertuigen. Om van een dergelijk laadpunt gebruik te mogen maken, heb je een oplaadpas nodig van Vattenfall. Deze kun je online of telefonisch aanvragen. De laadpalen in Buggenum kun je ook gebruiken, wanneer je een andere pas hebt. Heb je een Buggenum se pas van Vattenfall zou je in principe ook in andere gemeentes moeten kunnen gebruikmaken van de oplaadpalen. Dit kun je checken met het blauwe logo aan de achterkant van de pas. Werkt je pas niet bij andere laadpalen, dan moet je met je serviceprovider contact opnemen. Gemeente Buggenum staat hier buiten. Op verscheidene locaties in Buggenum kun je jouw auto opladen. Een overzicht kun je vinden op de website van de gemeente. Ook kun je hier zien of een laadpunt op het moment beschikbaar is.

Let wel op de normale verkeersregels

Je wil natuurlijk geen boete riskeren, dus je zult je wel aan een aantal zaken moeten houden wanneer je gebruik maakt van de openbare oplaadpunten:

 • Staat het laadpunt in een betaald parkerengebied, dan betaal je gewoon je parkeerticket of je moet in het bezit zijn van een parkeervergunning.
 • Je auto moet aangesloten zijn op het laadpunt.
 • Je moet in het bezit zijn van een oplaadpas.
 • Er zit geen tijdslimiet aan het opladen.

Handhavers houden streng controle op de laadpunten, dus voorkom boetes door je aan bovenstaande regels te houden.

De kosten van een laadpaal in Buggenum

Tot januari 2021 verzorgde de energiemaatschappij Vattenfall de plaatsingsverzoeken van laadpalen. Vanaf 7 januari 2021 heeft de gemeente Buggenum dit zelf onder zijn hoede genomen. Aan het aanvragen van een laadpaal bij de gemeente zijn geen kosten verbonden. Wat je betaalt voor het opladen, is afhankelijk van welke laadpas je hebt. Heb je een Vattenfall oplaadpas, dan betaal je een vast tarief van €0.34 per kilowattuur en heb je geen extra kosten in de hoofdstad. Andere laadpassen kun je ook gebruiken, maar dan betaal je vaak lage extra kosten van circa €0.10.

Laadpaal op eigen terrein in Buggenum

Heb je de beschikking over een eigen parkeergelegenheid, zoals een oprit of garage, dan moet je zelf een oplaadpaal aanvragen. Dit gaat niet via de gemeente. Op Laadpalen-prijzen.nl vind je de goedkoopste laadpaalleveranciers op een rijtje. Vul je gegevens in en op basis hiervan worden de beste en goedkoopste leveranciers van laadpalen voor je op een rijtje gezet. Vergelijk deze offertes met elkaar voor de laagste prijs en de leverancier die bij jouw situatie past. Binnen slechts een aantal uur krijg je offertes gratis en vrijblijvend in je mailbox.

De voordelen van een eigen laadpunt

Je elektrische auto aan een eigen laadpaal hangen, is vaak voordeliger dan gebruik te maken van een publieke laadpaal. Je spreekt een vaste prijs met je elektriciteitsleverancier af en die betaal je. Je kunt zelfs je laadpaal publiekelijk maken, waardoor anderen via jouw paal kunnen laden en jij hiervan het geld krijgt. Daarnaast ben je op je eigen oprit of in je eigen garage altijd verzekerd van een plekje aan de lader zonder dat je kilometers moet rijden om een plek te vinden. Zeker in een wereldstad als Buggenum is dit voor veel mensen een issue. Je kunt dus gewoon je auto in de nacht opladen, terwijl je hem vanuit je slaapkamerraam in de gaten kunt houden.

Waar moet je op letten bij een laadpaal aan huis?

Er zijn meerdere grote leveranciers, die kwalitatieve laadpalen aanbieden. Maar wat is voor jouw situatie en wensen nu de beste keuze? Let op de onderstaande factoren en deze keuze wordt al een stuk vergemakkelijkt voor je:

 • De snelheid van het laden. Stem de auto hierbij af op de laadpaal en andersom. Ook een 1-faseaansluiting of 3-faseaansluiting maakt verschil in de snelheid van het laden.
 • Wordt er met een laadkabel geladen?
 • Moeten de kosten van het laden verrekend worden met je baas?
 • Wil je gebruikmaken van slim opladen?
 • Het design van het laadpunt. Wil je een laadpaal of liever een wallbox?

Vergelijk offertes van laadpaal specialisten in Buggenum

Vooraleer over te gaan tot het kopen van een bepaalde laadpaal is het altijd een vereiste om jezelf een goed beeld te vormen van de verschillende mogelijkheden die op de markt voor handen zijn. Vergelijk altijd goed de opties evenals de kosten van laadpalen tussen verschillende leveranciers en kies uiteindelijk voor die optie die het beste in lijn ligt met de door jou vooropgestelde verwachtingen. Ook op deze manier zal je merken dat je een aanzienlijke besparing zal weten te realiseren op de gemiddelde laadpalen prijzen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Updates in de laadpalen wereld

augustus 17, 2021

Steeds meer wordt er overgestapt van op brandstof rijdende auto’s naar elektrische

Met het oog op de toekomst: nieuws over laadpalen en elektrische auto’s

juli 26, 2021

Het rijden met elektrische auto’s wordt steeds meer gestimuleerd en we zien

De ontwikkelingen van laadpalen

juli 8, 2021

Je hebt hem misschien al aan huis of je hebt er een